Verzendtegoed - Sendy

Verzendtegoed

Verzendtegoed is een onderdeel van je bestedingsruimte en stort je zelf. De bestedingsruimte geeft aan voor welk bedrag je zendingen kunt genereren. Het tegoed plus het krediet van Sendy min de openstaande (concept)facturen is je bestedingsruimte.

Bestedingsruimte

De bestedingsruimte geeft aan voor welk bedrag je zendingen kunt genereren. Hoe hoger de bestedingsruimte, hoe meer zendingen je kunt maken. De bestedingsruimte wordt als volgt berekend:

Verzendtegoed + Krediet van Sendy – Openstaande (concept)facturen = Bestedingsruimte

Als de bestedingsruimte op is, kunnen er geen zendingen meer gegenereerd worden. Er zijn drie opties om je bestedingsruimte te verhogen:

  1. Je betaalt de openstaande (concept)facturen
  2. Je verhoogt het verzendtegoed
  3. Je vraagt (meer) krediet van Sendy aan

Verzendtegoed

Verzendtegoed is het gedeelte van de bestedingsruimte dat je zelf stort. Hiermee geef je ons zekerheid dat je voldoende financiële middelen hebt om de facturen te voldoen. De snelste manier om meer bestedingsruimte te krijgen is om je verzendtegoed te verhogen via iDeal.

Je kunt je verzendtegoed ook verlagen door minimaal €25,- uit te laten betalen. Enige voorwaarde is dat de bestedingsruimte positief blijft. Je nieuwe tegoed gaat direct in. Het bedrag wordt de eerstvolgende vrijdag, uitgezonderd feestdagen, uitbetaald op het bij ons bekende rekeningnummer.

Krediet van Sendy

Krediet is een soort lening. Het verhoogt de bestedingsruimte, dat is het bedrag waarvoor je zendingen kunt aanmaken.

Het is mogelijk om krediet van Sendy aan te vragen. De betalingstermijn en de factuurperiode gaan dan standaard naar 7 dagen én de korting op je abonnement vervalt. Een kortingscode blijft wel geldig.

Je kunt het krediet van Sendy ook stopzetten. Hierdoor wordt je bestedingsruimte lager. Zodra je geen krediet van Sendy meer hebt, kun je een betalingstermijn en factuurperiode kiezen van 7, 14 of 28 dagen. Bovendien ontvang je dan 50% korting op je abonnement.