Pakketten versturen met DPD

DPD verstuurt al jouw pakketten binnen Europa.

Pakketten versturen met DPD

DPD is één van de grootste vervoerders in Europa en verstuurt meer dan vier miljoen pakketten per dag. Met DPD is je pakket standaard verzekerd tot €520,- van de inkoopwaarde en de handtekening voor ontvangst is bij elk pakket inbegrepen. Je kunt extra opties kiezen zoals een zaterdag- of tijdslevering. DPD haalt je pakketten op of je levert ze in bij een Parcelshop bij jou in de buurt. Er zijn ruim 1500 DPD parcelshops in Nederland. Een pick-up is mogelijk vanaf 100 pakketten per maand.

DPD heeft verschillende diensten om je pakketten mee te verzenden.

  • DPD Home: pakketten naar particulieren in Europa
  • DPD Classic: pakketten naar bedrijven in Europa
  • Retourservice

DPD Predict

Predict is een proactief bericht via sms of e-mail wat ervoor zorgt dat de bezorging vaak al succesvol is bij een eerste afleverpoging. Er worden twee berichten gestuurd naar jouw klant. Het eerste bericht wordt verstuurd op de avond voor de levering met de mogelijkheid om de levering nog te wijzigen. Op de dag van de levering wordt het tweede bericht verstuurd. Daarin staat een tijdvak van één uur waarbinnen je pakket geleverd wordt. Tot een half uur voor levering kun je het tijdstip of de locatie nog wijzigen.

Ontvanger niet thuis

Is de ontvanger niet thuis op het moment van leveren? In dat geval probeert DPD het pakket bij de buren te leveren. Als de buren ook niet thuis zijn wordt het pakket na de eerste afleverpoging bij de dichtstbijzijnde parcelshop geleverd. De ontvanger ontvangt hiervan een bericht en heeft zeven dagen de tijd om het pakket bij de parcelshop op te halen. Na zeven dagen gaat de zending weer retour.

Voordelen van DPD

De grootste voordelen van verzenden met DPD op een rij:

  • Bezorgtijdvak van één uur
  • Standaard verzekerd tot €520,-
  • Standaard handtekening voor ontvangst
  • Proactieve berichten over de bezorging

Voordelige DPD tarieven

Met Sendy profiteer je van scherpe DPD tarieven. Afhankelijk van je abonnement kun je al gauw flinke korting opbouwen.