Goedkoop DPD pakketten versturen | Sendy

DPD pakket versturen

Verstuur je pakket met DPD; één van de grootste vervoerders in Europa. Met DPD is je pakket standaard verzekerd tot €520,- van de inkoopwaarde en de handtekening voor ontvangst is bij elk pakket inbegrepen.

Specificaties

Door aan de juiste specificaties te voldoen, verklein je niet alleen het risico op beschadigde zendingen en vertragingen, maar vermijd je ook onnodige toeslagen.

Pakket

 • Gewicht: 0 – 20 kg
 • Maximale omvang: 300 cm (formule: lengte + (2 x breedte) + (2 x hoogte))

Brievenbuspakket

 • Gewicht: 0 – 1 kg
 • Afmeting: maximaal 38 x 26.5 x 3,2 cm

Pakketten inleveren bij een pakketpunt

De inleverpunten van DPD bestaan in Nederland uit ruim 750 parcelshops (tankstations, supermarkten, krantenwinkels, etc). Er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Op werkdagen kun je je pakketten ook inleveren op een DPD depot.

Pick-up door een chauffeur

Een zijn twee mogelijkheden voor een pick-up van DPD. Een incidentele pick-up vraag je aan bij het aanmaken van een zending. Wanneer je meer dan 100 pakketten per maand verstuurt, kun je in aanmerking komen voor een pick-up op vaste dagen. Verstuur je meer dan 300 pakketten per maand? Dan kun je ook een pick-up tijdvak van twee uur aangeven. Het aanvragen van een pick-up duurt gemiddeld vijf werkdagen.

Extra zekerheid bij een DPD pakket versturen

Jouw zendingen zijn standaard verzekerd tot €520,- van de inkoopwaarde en er wordt een handtekening voor ontvangst gevraagd. Een zending naar een particulier heeft eén afleverpoging. Als de geadresseerde niet thuis is, wordt het pakket afgeleverd bij een DPD pakketpunt. Als je naar een pakket naar een bedrijf stuurt zijn er drie afleverpogingen inbegrepen.

Binnen Nederland heb je bij DPD de volgende verzendopties:

 • Zaterdaglevering
 • Leveren voor 10 uur
 • Leveren voor 12 uur
 • Leveren voor 18 uur

Meest voorkomende toeslagen

Een toeslag is een extra post die bovenop het verzendtarief gerekend wordt. Deze kosten worden door DPD in rekening gebracht wanneer een zending niet aan de voorwaarden voldoet of als er extra kosten gemaakt worden om de zending af te leveren.

 • Brandstoftoeslag

Brandstoftoeslag is een toeslag die door DPD wordt doorberekend wanneer de brandstofprijzen een bepaald bedrag of percentage afwijken van de prijs die gold bij het vaststellen van de tarieven. De brandstoftoeslag is een maandelijks variabel tarief en geldt voor elke zending. De actuele hoogte is te zien wanneer je een zending aanmaakt.

 • Handmatige verwerking

Als je pakket tussen 130 en 175 cm lang is of tussen 20 en 31,5 kg weegt ontvang je de toeslag handmatige verwerking. Deze toeslag geldt ook voor pakketten die niet op een sorteerband kunnen. Denk aan rollen, jerrycans, kisten, bussen, blikken, emmers, kokers of enveloppen. Ook als je een zending volledig inpakt met folie of tape, als de barcode niet leesbaar is of als je verstuurt zonder omdoos volgt er een toeslag.

 • Overgrootte/ gewicht

Bij een pick-up zending volgt er een toeslag als de omvang groter is dan 300 cm, of als het pakket zwaarder is dan 31,5 kg of langer is dan 75 cm. Bij een parcelshop zending ontvang je een toeslag als de omvang groter is dan 250 cm, of als het pakket zwaarder is dan 20 kg of groter is dan 100 x 50 x 50 cm.

Prijs DPD pakket versturen

Profiteer ook van onze scherpe DPD tarieven! Afhankelijk van je abonnement kun je al gauw flinke korting opbouwen.