FAQ Archive - Sendy

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen. Toch nog iets niet duidelijk? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Algemeen

Is het ook mogelijk om als particulier een pakket te versturen?

Nee, wij leveren uitsluitend diensten aan bedrijven met een KvK.

Tarieven

Hoe kan ik een abonnement opzeggen?

Opzeggen kan op elke gewenst moment. Activeer het Basis abonnement in het portal. Met Basis abonnement betaal je alleen de zendingen die je verstuurt, zonder abonnementskosten.

Hoe wijzig ik een abonnement?

Je kunt je abonnement op elk moment wijzigen door in het portal een ander abonnement te activeren. Bij het wijzigen van je abonnement verrekenen we eventuele kosten op de eerstvolgende factuur.

Wat is de opzegtermijn van een abonnement?

Een abonnement wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat een abonnement automatisch doorloopt tot het Basis abonnement geactiveerd wordt. Als je een lager abonnement activeert, gaat dit in per de eerste van de volgende maand. (voorbeeld: je activeert een lager abonnement op 3 augustus, dan gaat je nieuwe abonnement in per 1 september). Bij het activeren van een hoger abonnement geldt geen opzegtermijn, deze gaat per direct in.

Wat is brandstoftoeslag?

Brandstoftoeslag is een maandelijks variabel percentage wat over de pakketprijs berekend wordt. PostNL hanteert geen brandstoftoeslag.

Verzenden

Kan ik verschillende vervoerders combineren?

Je kunt bij Sendy gebruik maken van meerdere vervoerders. Zo kan het zijn dat de ene vervoerder een beter tarief heeft voor het buitenland en de andere in het binnenland. Jij kiest de vervoerders die het beste past bij jouw zendingen.