Pakket verzenden internationaal - Sendy

Pakket verzenden internationaal

Verzend je pakketten makkelijk en snel buiten Europa met DHL Express en PostNL. De stappen voor de exportdocumenten volgen automatisch bij het aanmaken van het label.

Pakket verzenden met DHL Express of PostNL

Met Sendy verstuur je zendingen naar adressen over de hele wereld. Zo regel je snel en eenvoudig je internationale zendingen! Een pakket buiten Europa verstuur je bij ons met DHL Express of PostNL. Deze keuze is afhankelijk van jouw wensen. Hieronder leggen we de grootste verschillen uit.

Netwerk

DHL Express werkt met eigen voertuigen, eigen vliegtuigen en eigen mensen. Dit netwerk zorgt ervoor dat je pakket snel wordt afgeleverd en goed traceerbaar blijft, omdat het pakket in hetzelfde netwerk blijft.

PostNL levert zendingen in het buitenland niet zelf af, maar draagt de zending over aan andere netwerken. Er zijn meerdere handover points tussen de verschillende partijen, waardoor de bezorgduur wat langer is en je pakket mogelijk wijzigt van track- en tracenummer.

Pakket inleveren of af laten halen

DHL Express haalt je pakket vaak nog dezelfde dag op tussen 9.00 en 18.00 uur. Een pick-up vraag je in het portal direct aan bij het aanmaken van een DHL Express zending. Je kiest zelf de ophaaldatum en ophaaltijd.

Een PostNL pakket geef je af bij een van de 3750 parcelshops door heel Nederland. Een pick-up via Sendy is niet mogelijk. Als je graag een pick-up wil kun je zelf bij PostNL een Haalservice aanvragen.

Prijs voor een pakket buiten Europa

De prijs die je voor een internationale zending betaalt hangt af van het werkelijke gewicht óf het volumegewicht van je zending. De hoogste uitkomst is bepalend voor het tarief. PostNL werkt met een basistarief voor het pakket en een toeslag per kilogram. DHL werkt alleen met een basistarief voor het pakket.

In het portal zie je eenvoudig zien met welke vervoerder je een pakket kunt versturen en wat de kosten van jouw zending zijn. Vul het land van bestemming in de gegevens van de ontvanger en de afmeting en het gewicht van het pakket. Je krijgt dan direct een overzicht met de mogelijke vervoerder(s) en bijbehorende prijzen.

Exportdocumenten

Wanneer je pakketten verstuurt naar landen buiten de EU, zijn er douaneformaliteiten van toepassing. Hiervoor heb je exportdocumenten nodig. De stappen voor het aanmaken van exportdocumenten volgen in het portal automatisch bij het aanmaken van je label. Voor een zo snel mogelijke douaneafhandeling is het belangrijk dat je de documenten zo gedetailleerd mogelijk invult.