Maak kennis met Wim - Sendy

Maak kennis met Wim van Sendy

Het is weer tijd voor een interview met één van onze toppers bij Sendy. In deze reeks maak je kennis met ons team en krijg je een blik op de dagelijkse werkzaamheden. Soms krijg je zelfs een sneak preview van onze komende updates! 

 

Hoi! Ik ben Wim Griffioen en ik werk nu zeven jaar bij Sendy. Ik houd me bij Sendy vooral bezig met het aansturen van de developers en het uitzetten van de grote lijnen en waar nodig schrijf ik af en toe zelf wat code.

1. Als je een maand van leven en werk met iemand mocht ruilen, met wie zou dat dan zijn?

Ik vind het erg leuk om dingen te maken, niet alleen met code. 😄 Daarom denk ik aan beroepen zoals een architect of iemand die zelf meubels maakt. Ik kan namelijk echt urenlang video’s over doe-het-zelf-projecten op internet bekijken.

2. Wat maakt het leuk om voor Sendy te werken?

Als softwareontwikkelaar heb je veel vrijheid in wat je implementeert, dat is echt superfijn. Een ander voordeel is dat we moderne technieken gebruiken in ons systeem en dit makkelijk kunnen implementeren. Als je ideeën hebt kan dit snel gerealiseerd worden, omdat de lijnen binnen het bedrijf kort zijn. Ook werken we al lang met hetzelfde team en weten daarom altijd wat we aan elkaar hebben.

3. Beschrijf je typische werkdag

Net zoals Jaap, begin ik mijn dag altijd met koffie voordat ik iets anders doe! Vervolgens check ik mijn e-mails, loop ik langs de teams om te zien of ik iets gemist heb en spreek ik dagelijks met mijn team (de ontwikkelaars). Tijdens deze momenten bespreken we de uitdagingen waar we tegenaan lopen en wat we die dag gaan aanpakken.

Op dinsdag en donderdag hebben we veel vergaderingen en de rest van de dagen onderzoek ik wat we gaan ontwikkelen en vooral hoe we dat gaan doen. Ik zet de architectuur in grote lijnen uit en bereid dan het werk voor met de ontwikkelaars. Het is echt teamwork, omdat er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën.

4. Noem drie dingen die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Een goede laptop, ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en een comfortabele bureaustoel.

5. Geen koffie?!

Nee, een goede laptop en bureaustoel zijn nog veel belangrijker. Maar koffie staat uiteraard wel op plek 4! 😉

6. Op welke werkprestatie zou je over een aantal jaar trots willen zijn?

Het totale plaatje van Sendy wat we bedacht en ontwikkeld hebben. Het feit dat onze klanten dit tevreden gebruiken, maakt me elke keer weer trots. En dan met de gedachte dat er nog véél meer gave toevoegingen komen in ons portal…

Op dit moment zijn we bezig met het toevoegen van slimme regels aan ons portal. Dit vereist veel voorbereidend werk, maar als onze klanten er straks echt mee aan de slag gaan, vind ik dat een hele toffe mijlpaal! Daarnaast werken we aan een ander groot project, namelijk het vereenvoudigen van het printen van een label. Ook hierachter schuilt veel voorbereidend werk en techniek.

7. Stel je ruilt een maand lang met de taken van een collega, wie kies je?

Dan zou ik wel willen ruilen met iemand van de verzenddesk. Bij mijn vorige baan had ik veel contact gehad met klanten en dat is ook erg leuk om te doen. Ik merk als we nu iets lanceren dat ik er altijd blij van word als ik van de jongens hoor hoe onze klanten hier op reageren. Je hebt dan echt het idee dat je een goede toevoeging hebt doorgevoerd!

8. Hoe laad jij op tijdens vrije dagen of in het weekend?

Vooral veel buiten zijn, zoals fietsen. Dit heb ik nodig om mijn hoofd leeg te maken. Verder houd ik van koken, bbq’en en eigenlijk in het algemeen veel van eten.

Meer weten over de voordelen van Sendy?

Onze ontwikkelaars zijn dagelijks druk bezig om het verzenden van pakketten zo makkelijk mogelijk te maken. Koppel je webshop en ervaar de voordelen zelf!