Hoe verkoop je meer met Vaderdag? - Sendy

Hoe verkoop je meer met Vaderdag?

Vaderdag komt eraan! Op 16 juni is het weer zover in Nederland, de dag waarop vaders extra in het zonnetje worden gezet. Maar dat is niet alles, ook als webshop kun je hiervan profiteren door goed in te spelen op deze dag. Hoe zorg je ervoor dat jouw webshop helemaal klaar is voor alle bestellingen en dat je zoveel mogelijk verkoopt? In deze blog geven we een aantal tips. 👇

Favicon sendy

#1 Gebruik kortingscodes

Korting werkt altijd goed! Door het aanbieden van kortingen vergroot je de kans dat mensen voor jouw producten kiezen in plaats van die van de concurrent. Voeg bijvoorbeeld kortingscode ‘VADERDAG’ toe voor 50% korting. Dit kan niet alleen bestaande klanten aantrekken, maar ook nieuwe klanten aantrekken die op zoek zijn naar de beste deal.

#2 Stel pakketten samen in een cadeaupakket

Het is voor (potentiële) klanten nog relevanter om een cadeaupakket in te slaan in plaats van losse cadeaus. Mensen kiezen toch sneller voor de makkelijkere weg omdat het ook weer inpakwerk en gedoe scheelt. Is het aanbieden van een cadeaupakket lastig? Dan zou je een combi deal kunnen maken van producten die bij elkaar passen.

#3 Promoot de juiste producten

Vaderdag is dé perfecte gelegenheid om je producten in de spotlights te zetten. Het is belangrijk om interessante Vaderdag-cadeaus aan het licht te brengen en te promoten. Dit kun je doen via verschillende kanalen, zoals nieuwsbrieven en social media. Ook kun je een speciaal blogartikel schrijven over deze cadeaus, waarin je uitlegt waarom ze perfect zijn voor Vaderdag. Bovendien is het een leuk idee om een persoonlijk tintje toe te voegen aan de Vaderdag-producten. Je kunt bijvoorbeeld handgeschreven kaartjes toevoegen aan de cadeaus. Dit geeft een extra persoonlijke touch en toont aan dat je aandacht hebt besteed aan elk detail.

#4 Let op je voorraad en levering

Zorg ervoor dat je klanten op tijd bestellen. Dit kan je doen door hen te blijven herinneren aan de laatste mogelijkheid om te bestellen. Het is niet alleen belangrijk om hen eraan te herinneren, maar ook om ervoor te zorgen dat je voldoende voorraad hebt om aan hun behoeften te voldoen. Mocht de voorraad onvoldoende zijn, dan is het noodzakelijk om een systeem te hebben dat je in staat stelt om snel bij te bestellen indien nodig.

#5 Verstuur pakketten via Sendy

Tijdens drukke periodes is het belangrijk dat je het overzicht houdt en het verzendproces zo goed mogelijk in beeld brengt. Daardoor bespaar je tijd en geld. Sendy helpt je bij het versturen van pakketten én bij de afhandeling van al je vragen. Je profiteert van scherpe tarieven en besteedt minder tijd aan je verzendproces.

Boek al je orders per stuk of in bulk in. Selecteer de zendingen die je wilt versturen en genereer deze automatisch met één druk op de knop. Voor internationale zendingen genereer je eenvoudig een douaneformulier samen met je verzendlabel.

Favicon sendy

Meer weten over de voordelen van Sendy?

Meld je gratis aan en start direct met slimmer verzenden. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Je gaat pas betalen als je een zending wilt versturen.